Muloleerlingen vinden 2 lesdagen te zwaar, lesdagen uitbreiden

“6 tot 7 vakken op 1 lesdag is niet te doen”

Voor de muloleerlingen is de norm van 2 lesdagen per week te zwaar, daar vrijwel alle vakken op 1 lesdag behandeld worden. Dit melden ouders aan Dagblad Suriname. Wat ook erbij komt kijken, is dat door zoveel vakken de muloleerlingen met een zware schooltas opgezadeld zitten. “Ik kan het niet eens sjouwen, hoe moeten de kinderen dat dan doen? Nu moeten ze natuurkunde, wiskunde, Engels, Nederlands, aardrijkskunde en geschiedenis op 1 dag volgen en op de tweede lesdag komt biologie erbij. Dit is niet te doen.” De ouders willen dat er meer lesdagen komen. Op sommige scholen wordt er al 3 lesdagen gehanteerd, maar een ander deel blijft zich vasthouden aan die 2 schooldagen.

Door de covid-toestand had onderwijsminister Marie Levens besloten om in plaats van 5 slechts 2 schooldagen in te voeren. Alhoewel er thans slechts 20 actieve covid-gevallen geregistreerd staan, is de norm van de minister gehandhaafd gebleven. De BvL/ALS-voorzitter Reshma Mangre liet eerder weten dat het luchtruim niet afgesloten is, waardoor personen uit Nederland (waar het aantal covid-besmettingen op dagbasis enorm is) toch naar Suriname kunnen afreizen. Zij is van mening dat eenieder in dit stadium nog voorzichtig dient te zijn om weer naar het 5-daagse onderwijs te gaan, met dien verstande dat na het eerste kwartaal een evaluatie kan plaatsvinden om te kijken of meerdere lesdagen werkbaar zijn. De ouders geven aan dat alvast tenminste 3 lesdagen voor veel verlichting zou kunnen zorgen bij de muloleerlingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: