Spong: ‘Bouterse beoogt wederom herhaling’

De Surinaamse gemeenschap in Nederland is buitengewoon geschokt door de intimiderende uitspraken van NDP-voorzitter tevens ex-president Desi Bouterse op 30 november in Ocer. De Nederlandse advocaat Gerard Spong zei in het programma ABC Actueel dat Bouterse, die hoofdverdachte is in het 8 decemberstrafproces en ook leider was van de militaire coup in de tachtiger jaren, met deze uitspraken wederom een herhaling beoogt. Dat verschillende NDP-toppers daarna de uitspraak probeerden te verdedigen door te stellen dat Bouterse met het woord ‘wapens’ in feite geen ‘militaire wapens’, maar ‘ideologische wapens’ bedoelde, betekent volgens Spong dat de NDP’ers zelf ook geschrokken zijn over hoe de gemeenschap deze uitspraken heeft opgevat. “Dat vind ik tamelijk ver gezocht en een beetje moeilijk aan te nemen, want als je het hebt over wapens in het meervoud dan wordt doorgaans daarmee vuurwapens bedoeld. Als je het hebt over een ideologisch wapen, dan gebruik je het woord ideologisch en niet het meervoud van het woord wapens”, aldus Spong.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: