Politieman en onderneemster aangehouden voor diefstal skidder

Een agent van het Korps Politie Suriname en de 32-jarige onderneemster A.A. zijn aangehouden, omdat ze ervan worden verdacht een skidder (een machine die omgekapte bomen versleept in het bos) ee hebben gestolen van A.I. (40), die vrijdag 13 november aangifte van diefstal heeft gedaan bij de recherche van Regio Oost tegen de vrouw. Dit meldt het Korps Politie Suriname woensdag.

De aangever verklaarde tegenover de politie, dat A.A. in 2017 een skidder aan hem heeft verkocht met als voorwaarde, dat het aankoopbedrag in twee termijnen betaald moest worden. Toen de termijn verstreken was en de koper zich niet had gehouden aan zijn afspraak maakte A.A. een rechtszaak aanhangig tegen hem.

Alvorens de rechter met de rechtszaak was gestart, betaalde de koper het volledige bedrag aan de onderneemster. Maar, A.A. verzuimde die betaling te melden bij de rechter, die een vonnis deed uitgaan dat A.A. zich de skidder weer mocht toe-eigenen.

Dat leidde ertoe, dat de koper A.I. ook een zaak aanhangig maakte, waarbij in augustus 2019 het vonnis in zijn voordeel uitviel en de skidder weer aan hem moest worden afgestaan.

De onderneemster weigerde vervolgens de skidder af te staan aan de koper en wilde niet ook niet zeggen waar de skidder was. A.I. ging zelf op onderzoek uit en na enige tijd kwam hij erachter, dat zijn skidder bij een monteur te Pusugrunu was beland. Er ontbraken echter heel wat onderdelen.

De onderneemster werd opgespoord en op donderdag 19 november aangehouden. Zij verklaarde een goede kennis van haar, een agent, gevraagd te hebben de onderdelen weg te halen, omdat zij problemen had met haar familie over de skidder.

Op grond hiervan werd de politieambtenaar V.N. opgepakt en op zondag 22 november in verzekering gesteld. In de woning van de politieman zijn de onderdelen aangetroffen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten A.A. en V.N. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: