Het vruchtbaar leven van Daisy Liong A Kong

Voorzitter Daisy Liong A Kong (84) van S.V. Voorwaarts, de oudste sportvereniging in Suriname en gewezen voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond, voorzitter van Associatie van Surinaamse Fabrikanten, industrieel, landbouwdeskundige en consultant heeft op vrijdag 27 november zijn laatste adem uitgeblazen. De overledene is vader van twee kinderen en laat een weduwe achter.

Eerbare burger

Oud-voorzitter Harriepersad Boedjawan van Voorwaarts: “Een eerbare burger, eerste klasse sportliefhebber, een uitstekende zakenman zijn heengegaan. Wij zijn vanaf jeugdige leeftijd met elkaar opgetrokken. Dat hij tot twee keer toe door de staat werd gedecoreerd, onderschrijft de bijdrage die deze grote zoon van het land op vele vlakken onzelfzuchtig heeft geleverd aan de samenleving.”

Suriname zal hem missen

“Zijn loopbaan is voortreffelijk. Hij heeft een vruchtbaar leven geleid. Hij was een vredestichter, wist mensen te overtuigen en bij elkaar te brengen. Tot aan zijn heengaan heeft hij zich ingezet om Suriname beter leefbaar te maken. Met mij zullen vele personen en Suriname hem missen als vriend, sportliefhebber, zakenpartner, adviseur en vertrouweling.”

HD

error: Kopiëren mag niet!