Situatie rond groep Cubanen bij Canawaima te Southdrain dreigt uit de hand te lopen
Districtscommissaris heeft zich nog niet laten zien

De situatie rond de groep van zo’n 200-250 Cubanen dreigt uit de hand te lopen. Zoals eerder gemeld, hebben ze tentjes opgezet, koken op straat en mond- en neuskapjes zijn niet te zien.

Er dreigt een onhygiënische situatie te ontstaan, er is ook slechts een toilet aanwezig. Een groepje zou lopend onderweg zijn naar Nieuw-Nickerie en daardoor dreigt een gezondheidscrisis te ontstaan, omdat de Cubanen geen mond- en neuskapjes dragen.

Inmiddels zijn de Guyanese autoriteiten in staat van paraatheid. Er zijn al versterkingen op de rivier aanwezig om te voorkomen, dat de Cubanen met kleine bootjes de Corantijnrivier oversteken naar Guyana. Guyana is ook niet van plan een boot te sturen om de Cubanen op te halen.

Opmerkelijk is het, dat tot het middaguur vandaag, dinsdag, de districtscommissaris van Nickerie, Sherita Gobardhan, zich nog niet te Southdrain heeft laten zien. Ze heeft ook nog niet gereageerd op de vraag van Dagblad Suriname wat zij gaat ondernemen richting de groep Cubanen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: