Persbericht Hart voor Suriname

Betrokkenheid & Connectivity.

Op 25 november 2020, de 45ste Onafhankelijkheidsdag van Suriname, heeft de diaspora in Nederland een besloten bijeenkomst gehad. Volgens de heersende covid-19 regels konden er 30 personen participeren. Via sociale media kon de buitenwereld wel meekijken.

De organisatoren, t.w.; Hart voor Suriname, Platform Surinaamse Diaspora en de Coalitie partijen VHP NL, NPS, ABOP & PL spreken van een zeer geslaagde viering en herdenking.

Diverse Kamerleden, Europarlementariërs en diaspora-toppers hebben hun hartelijke felicitatieboodschappen gesproken naar de regering en volk van Suriname.

Jay Pahladsingh, voorzitter van Hart voor Suriname, heeft in zijn felicitatieboodschap vier wensen aan de Kamerleden meegegeven:

  • Openbaar maken van het 1980 dossier. (Surinamers hebben hier recht op!)
  • Visumvrij verkeer tussen Suriname en de Schengen (visa versa).
  • Het oplossen van de AOW problematiek, ( Het zgn. gat in de AOW).
  • Een lening van 2 miljard aan Suriname met een rente van 1% met een versoepelde aflossing. ( Geen gift!)

Aan de Europarlementariërs had hij ook een oproep: Help Suriname om vanuit Brussel fondsen te identificeren om projecten te financieren. De Kamerleden en Europarlementariërs waren zeer ingenomen en hebben aangegeven Suriname zeker te zullen ondersteunen.

De president van Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi had ook een videoboodschap voor de diaspora die zeer gewaardeerd is.  Ook videoboodschappen van de tijdelijke zaakgelastigde van Suriname, dhr. Oquemele Denz   en  Minister Sigrid Kaag  voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zijn gewaardeerd.

Het geheel had een muzikale omlijsting van de pianist Shailendra Bhoelai, Edgar Burgos en Denise Jannah en een expositie van Ranjan Akloe, Frank Kanhai en Raúl Neijhorst met als thema Suriname.

Alle aanwezigen wensen Suriname, de President en Vicepresident veel wijsheid en daadkracht, zodat wij allen straks, bij de 46ste Onafhankelijkheidsdag, nog steeds kunnen zeggen: We zijn op spoor!

Hart voor Suriname.

Jay Pahladsingh, voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: