“Om jezelf te beschermen is mond- en neus bedekking zeer van belang”

Het dragen van een mond- en neusbedekking lijkt nog steeds een probleem te zijn. Dit geven enkele burgers aan in een gesprek. Volgens Lionel moesten de burgers het al gewend zijn om een neus- en mondbedekking te dragen in het openbaar. “Maar dat is niet het geval, integendeel moet je net een ouder steeds aanwijzingen geven van hoe het hoort als je in het openbaar gaat. Vele mensen vinden dat niet leuk als je hen op iets wijst, maar wat neemt het van je om de simpele regels te volgen om toch vrij te kunnen bewegen”, vraagt Lionel. “Overal zie je nog dat men ervoor kiest om zonder een mond- en neusbedekking te lopen, in het openbaar, bij de winkels en in de bus. Keer op keer wordt men erop gewezen en toch wordt er geen gehoor aan gegeven. Misschien moet het nu wel anders aangepakt worden”, stelt Lionel.

Een andere burger gaf aan dat de feestdagen voor de deur zijn en het van belang is om de maatregelen strak op te volgen. “Eenieder gaat op zijn eigen manier de feestdagen doorbrengen. Versieren, feesten, lekker koken of een zitje met het gezin. En om de benodigdheden te kopen, gaan de meeste mensen de stad in en dat betekent een hele drukte. Je ziet wel dat eenieder de regels volgt als zij een winkel in het centrum in moeten, maar het moment zij buiten zijn, wordt de mond- en neusbedekking verwijderd. Het kan wel zo lang je alleen bent, maar in het centrum ben je uiteindelijk niet alleen. Het houden van twee meter afstand is al een probleem, dus om jezelf toch te beschermen, is die mond- en neusbedekking van belang”, zegt de burger.

Een winklier gaf aan dat er ook nog op gewezen moet worden aan de bezoekers om een mond- en neusbedekking te dragen. Er wordt wel vaak rekening gehouden. Je kan vergeten en hebt misschien op dat moment andere dingen in gedachten, daarom is de klant ook in de gelegenheid een mond- en neusbedekking snel te kopen om zijn of haar boodschappen verder te doen. Voor de jonge kinderen is er wel een uitzondering, maar voor de rest is het wel van belang een mond- en neusbedekking op te doen. “We moeten zo elkaar beschermen en de andere mensen om ons heen”, aldus de winkelier.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: