Hoorcommissie DNA gaat donderdag beslissen wanneer Adhin wordt gehoord

De Nationale Assemblee (DNA) heeft dinsdag in een huishoudelijke vergadering besloten dat het proces ingezet wordt om gevolg te geven aan de vordering van de procureur-generaal om ex-vicepresident tevens NDP-parlementariër Ashwin Adhin in staat van beschuldiging te stellen. Er is een commissie onder leiding van VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien samengesteld die Adhin zal horen. Gajadien om een reactie gevraagd, zegt aan Dagblad Suriname dat na het besluit dat deze vordering onmiddellijk voor beslissing vatbaar is de hoorcommissie op donderdag 3 december bijeen zal komen. “Hierbij zullen wij dan de wijze hoe het horen zal plaatsvinden verder uiteenzetten”, benadrukt Gajadien. In de commissie hebben verder zitting: Stephen Tsang (NDP), Miquella Soemar-Huur (ABOP/PL), Ronny Asabina (BEP), Ivanildo Plein (NPS), Ebu Jones (NDP) en Cheryl Dijksteel (VHP). Zeer bijzonder in deze kwestie in vergelijking met de voorgaande gevallen is dat Adhin als parlementariër normaal aanwezig mag zijn en ook mee zal mogen doen bij de stemming van het wel of niet in staat van beschuldigingstellen van zichzelf.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: