In Suriname geen in andere landen teruggeroepen metformine 500mg tabletten

Het ministerie van Volksgezondheid maakt vandaag, dinsdag, bekend, dat in Suriname voor zover bekend bij het ministerie geen metformine tabletten zijn ontvangen. Volksgezondheid reageert op berichtgeving, dat metformine 500mg tabletten gefabriceerd door bepaalde fabrikanten zijn teruggeroepen. Er zitten kankerverwekkende stoffen in.

‘Het is echter raadzaam, dat mensen die vanuit Nederland hun medicijnen verkrijgen, controleren of deze geneesmiddelen op de lijst die door de Nederlandse inspectie is gepubliceerd, voorkomen. Deze lijst is te vinden via de link

https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/11/25/terugroepactie-klein-deel-diabetesmedicijn-metformine. ‘

Indien deze medicijnen op de lijst voorkomen, zullen de ontvangers een nieuw recept moeten aanvragen bij de arts, om bij de apotheek een ander merk metformine te kunnen halen of zullen zij voor verdere instructies contact moeten opnemen met hun apotheken in Nederland.

Het gaat om diabetesmedicijnen van drie fabrikanten – Centrafarm, Consilient Health en TEVA – die de werkzame stof metformine bevatten. De pillen worden gebruikt bij de behandeling van diabetes type 2. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: