Zangeres Marlene Maridjan (76) overleden

Zangeres Marlene Maridjan is in de nacht van zaterdag op zondag, in Nederland,  in haar slaap op 76-jarige leeftijd overleden. Het regent reacties op haar plotselinge overlijden op social media. Maridjan was een zangeres van Javaanse afkomst. Enkele van haar bekende songs waren ‘Tok joe no lob mie’ en ‘Mie swietie lobi’. In de jaren ’70 was zij ẻẻn van de populairste Pop Jawa artiesten van Suriname. Zij is ook ẻẻn van de pioniers die muziek mixte: Javaans – Sranan. In 2016 is zij nog in Suriname geweest voor de show ‘Tribute to Marlene Maridjan’. Het was een speciale avond, omdat zij na jaren weer in Suriname was. Marlene had een ticket cadeau gekregen van Bangsa Djawa nadat er een soortgelijke show ‘Tribute to Marlene Maridjan’ in Nederland was gehouden. Bangsa Jawa schreef het volgende over op social media, Wederom is een grote naam in de Javaanse muziekwereld heengegaan, hedenochtend bereikte ons het bericht dat  Marlene Maridjan is overleden. Marlene Maridjan  (76 jr) “The Grand Lady “  is geen onbekende; zij scoorde  met hits als : Sranan merengue, Tok joe no lob mi, Tante lientje, Mi swietie lobi, Ijo ijo , lali marang kepungkur, Ra setuju en veel andere hits. Als dank voor haar muzikale inbreng organiseerde Bangsa Jawa in 2016 de Tribute “Once in a Lifetime” samen met vele artiesten en vele fans om haar in het zonnetje te zetten. Tante Marlene Maridjan wordt bedankt voor de mooie tijden en herinneringen. Wij wensen de nabestaanden, familie en vrienden heel veel sterkte toe. Familie en vrienden gingen ook naar social media en plaatsten allen zo een condoleance bericht; sommigen schreven het volgende,  Lieve tante Marlene Maridjan, buurvrouw van oma- en opa Lotje aan de Raafstraat, zijstraat van de Gongrijpstraat. Ik was ongeveer 6 jaar toen u aan de Raafstraat oefende met uw band. Ik vergeet het nooit meer. Het was vliegertijd.. die kleine stoute putu Bryan, Thank you for the memories oma Marlene Maridjan Sterkte en gecondoleerd familie 🇳🇱 🇸🇷 Lost two granny’s in one month, 1 van onze Surinaamse muziek legends is niet meer. Marlene Maridjan !!! RIP. Zo regent het constant van condoleance berichten. Ook namens Dagblad Suriname heel veel sterkte aan de nabestaanden, familie en vrienden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: