Het Conservatorium Suriname levert 4 afgestudeerden af

Op 27 november jongstleden heeft het Conservatorium Suriname wederom vier afgestudeerden afgeleverd. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van Onderdirecteur Charmain Parmanand-Belfor, tevens docent Logopedie. D’Angelo Cabenda, Saïda Tuinfort, Andrew Kromodimedjo en Julian Anijs zijn de afgestudeerden. ‘Het was een geslaagde avond vanuit het prachtige gebouw van Assuria Event Center. De studenten hebben heel hard gewerkt aan hun afstudeertraject  en zij hebben geoefend om het beste neer te zetten voor hun eindexamen. Het is vanwege de pandemie mogelijk gemaakt om het geheel via live stream te volgen. Hierdoor konden de zangstudent Kromodimedjo van de opleiding Bachelor of Music (BM) en Tuinfort van de opleiding Bachelor of Music in Education (BME) meteen door de zangdocenten van de 2 beoordelingscommissies die vanuit Nederland als examinator opereerden, en door de in Suriname aanwezige examinatoren, beoordeeld worden. Van de kandidaat Cabenda waren de leden van zijn beoordelingscommissie fysiek in Suriname aanwezig. Bij Anijs waren de commissieleden op een na in Suriname en heeft de vanuit Nederland examinerende docent via de  internetfaciliteiten zijn werk als examinator verricht. Met dit afstudeerproject is weer bewezen hoe vitaal (goed) internet is voor ons onderwijs. Alle presentaties waren prima te horen en te zien. We zijn trots op het team van onze eigen docenten en studenten van de AD Multimedia & Sound Technology, dat samen met het team van ATV verantwoordelijk was voor geluid en beeld bij de kijkers. Onze examinatoren aan de Noordzee waren tevreden over de live streaming. We hebben reacties gekregen van mensen die de link via Youtube hadden ontvangen om de presentaties te volgen dat het examen als een echt concert is ervaren, ondanks de lange uitloop vanwege de beraadslagingen door de examinatoren via het internetplatform Zoom. De afgestudeerden zijn:

– 1)  D’Angelo Cabenda voor Gitaar Klassiek van de opleiding BM en – 2) Saida Tuinfort voor Docent Muziek van de opleiding BME, de eerste student die van deze opleiding afstudeert. Ze heeft zich van haar creatiefste zijde laten        zien. Tuinfort heeft een musical geschreven en uitgevoerd’, aldus de onderdirecteur. – 3) Andrew Kromodimedjo voor Zang Licht en –  4) Julian Anijs voor Gitaar Licht, beiden van de opleiding BM.

‘We zijn ons bestuur, het MinOC en alle individuen en  bedrijven die ons hebben ondersteund en nog zullen ondersteunen, erg dankbaar. Het Conservatorium Suriname is een hbo-opleidingsinstituut dat musici  opleidt tot internationale professionals voor de muziekeducatie en de uitvoeringspraktijk’ aldus Onderdirecteur Charmain. ( Foto: Werner Simons)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: