Samson pleit voor ontwikkelingsvisie vanaf de basis

Bezinning is voor econoom Guillermo Samson het belangrijkste bij elke viering van de onafhankelijkheid. Samson vindt dat veel instituten, het onderwijs en de medische zorg vanaf de onafhankelijkheid achteruit zijn gegaan. Alleen tijdens de periode van Venetiaan ziet Samson blauwe cijfers in het rapport van Suriname. De huidige generatie moet werken aan een maatschappij visie. “Ze moeten werken aan hun manier van denken”. Voor Samson moet nagedacht worden over hoe het land vooruit te krijgen. “We moeten werken vanaf de fröbel tot de lagere school”. Ook de mensen die aan kennisoverdracht doen moeten werken aan verbetering. Voor Samson ligt de sleutel daarom bij het onderwijs, en hij kijkt uit naar een visie van dit ministerie. Alleen de berg aan schulden baart de econoom zorgen. Hij kan niet aangeven hoe wij daaruit moeten komen maar we moeten ons wel afvragen waar wij na een bepaalde tijdsverloop willen zijn zodat iedereen het redelijk goed kan hebben. Streven naar eenheid vindt Samson noodzakelijk, maar hij wijst erop dat aangezien er verschillende talen worden gebruikt naast het Nederlands, wij meer moeten investeren in het onderwijs. Want alleen op die manier, wanneer we allemaal de taal machtig zijn stimuleert dat de onderlinge eenheid.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: