Tijdens Srefidensi toch veel mensen die maatregelen covid aan hun laars hebben gelapt

Wie tijdens de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid in de stad was, deed er verstandig aan om weer zo snel mogelijk naar huis te gaan en de festiviteiten gewoon op de televisie live te volgen. Immers, zeer veel mensen bleken de covidmaatregelen aan hun laars te lappen en waren een gevaar voor zichzelf, maar, erger nog, voor anderen. Het is onbegrijpelijk, dat mensen nog steeds willens en wetens het risico nemen om met het coronavirus besmet te raken, en  anderen te besmetten door geen mond- en neuskapje te dragen en de 1.5 meter veilige afstand niet in acht te nemen. 

Sinds maart waart het virus rond in het land. Sinds maart wordt de samenleving door het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gewezen in woord en beeld op de covidmaatregelen. Iedere dag word je op televisie, internet en in media gewezen op covid-19, de maatregelen en de risico’s.

Toch zijn er nog steeds onverantwoordelijke mensen die het virus niet serieus nemen, ondanks de stroom aan informatievoorziening over het virus. Mensen realiseren zich niet, dat je aan het virus kunt overlijden….

Beelden zeggen vaak genoeg, zoals rond de Waka Pasi in de Palmentuin, waar het woensdag ook druk was met bezoekers. Maar, negen van de tien mensen droegen geen mond- en neuskapje, laat staan dat zij 1.5 meter afstand in acht namen. Alsof covid-19 niet bestaat…..

Het wordt tijd, dat mensen nu eens de risico’s van het virus gaan inzien, maar ook de risico’s van hun eigen gedrag. De autoriteiten moeten eindelijk eens daadkrachtig en met gezag gaan optreden tegen mensen die de covidmaatregelen overtreden. Laat de overtreders voelen, door het uitschrijven van een fikse boete, welk leed ze mogelijk anderen aandoen, door de covid-maatregelen straal te negeren. Je ziet de overtreders welhaast iedere dag en dan kan ook de autoriteiten (lees: de politie) niet ontgaan. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: