“Als ik helemaal overtuigd ben dat alles normaal is geworden, zal ik er zeker anders over denken”

De herdenking van 45 jaar Srefidensi heeft eenieder op zijn of haar eigen manier beleefd. Vanwege covid-19 is het dit jaar niet zo groot gevierd. Om de dag niet zomaar voor bij te laten gaan, was de omgeving van het paleis en de Palmentuin aardig vol met burgers die op een wandeling waren.

Tijdens een gesprek gaf een burger aan dat het een heel bijzondere dag is voor Suriname. “Op deze dag thuis zitten, vond ik niet een goed idee, dus een wandeling met mijn gezin was het beste. Zo geniet je ook van mama Sranang en de ontwikkeling.” Het is enkele burgers ook opgevallen dat er geen ouderen erbij waren, doelende op seniorenburgers. “Je zag alleen maar burgers tussen de leeftijd van 4 tot 40. De jonge vogels dus”, benadrukt een andere burger.  “Normaal zag ik mijn oom nog op deze dagen in die drukte, maar hij gaf aan dat hij het niet durft om in de stad te komen.”

Een burger die op een bepaalde leeftijd is en in het centrum woont, gaf aan dat zij het niet belangrijk vond deel uit te maken van de drukte. “Ik geniet lekker op mijn balkon van alles en zo weet ik ook dat ik veilig ben voor gevaar en het virus. Zij gaf verder aan dat men niet moet vergeten dat het virus er nog is. Feesten kan alsnog gedaan worden, maar op een heel andere manier. Men moet zich nog steeds beschermen tegen het virus. Ik ben gevoelig voor heel veel dingen, dus ik kies voor mijn gezondheid en veiligheid. Als ik helemaal overtuigd ben dat alles normaal is geworden in het land zal ik er zeker anders over denken, maar tot zover komen er nog steeds besmette gevallen binnen.”   

TM

error: Kopiëren mag niet!