Guyanese OW-minister Edghill bezoekt Surinaamse collega Nurmohamed

De Guyanese minister Juan A. Edghill van Openbare Werken heeft een werkbezoek gebracht aan zijn Surinaamse collega, Riad Nurmohamed. Tijdens het bezoek waren ook aanwezig minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme, Michel Amafo, directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Ranu Mathura namens N.V. Luchthavenbeheer, de Guyanese ambassadeur Elisabeth Harper en Civieltechnische Werken directeur Santosh Soman van Openbare Werken.

Het was de eerste officiële ontmoeting van een werkgroep die door de presidenten Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali is samengesteld. Het team wordt onder andere belast met taken als transport over de Corantijnrivier en eventuele verbetering van de samenwerking als het gaat om de Canawaima veerverbinding. Bovendien is er ook een overeenkomst getekend voor het aanleggen van een glasvezel kabelverbinding en bustransport tussen Suriname en Guyana. 

Een Memorandum of Understanding (MoU) werd dinsdag al getekend tussen beide landen inzake infrastructurele projecten, waaronder bouw van de brug over de Corantijnrivier.

Bij de ondertekening van een Request for Expressions of Interest is aangegeven. dat bedrijven die studies willen doen met betrekking tot het bouwen van de brug over de Corantijnrivier, zich mogen registreren tot 15 februari 2021. Daaropvolgend vindt een evaluatie plaats, door zowel Suriname als Guyana, waar geïnteresseerde ondernemingen die de studie binnen 12 maanden kunnen afronden, zullen worden opgeroepen.

error: Kopiëren mag niet!