Baka woyo

Burgers zijn de mening toegedaan dat de toestand achter de Vreedzaam Markt een schande is. Suriname moet zich schamen. Het kan zo niet verder gaan. “De markt is vies en aan een grondig herstel toe. Het krioelt van ongedierte.” Waarnemend marktmeester Dhanai Gautam gaf tijdens een rondgang op de Vreedzaam Markt allernaast de Centrale Markt aan de Waterkant aan dat “wij niet stil zitten”. “Naar mogelijkheid en omstandigheid stellen wij alles in het werk om de Vreedzaam Markt min of meer in orde te brengen.”

Voorgevel aangepakt

“De voorgevel is van een verflaag voorzien. In samenspraak met de standhouders is bepaald dat de marktplaats de komende week een grote wasbeurt zal ondergaan. De standhouders, de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, het Korps Brandweer en andere overheidsdiensten zullen zoals gebruikelijk medewerking verlenen.”

Zelf bedruipend

“De verfraaiingswerkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemer, bijgestaan door technisch personeel van de markt. De werkzaamheden lopen via het districtscommissariaat van Paramaribo en worden bekostigd uit de inkomsten van de Centrale Markt en de Vreedzaam Markt.”

Naambord

“Er komt een naambord. Wij zij bezig het parkeerterrein uit te breiden. Er komt een dakgoot. Het overdekte gedeelte is een oven. Het ligt in de bedoeling om de hal te plafonneren en van ventilatoren te voorzien. Maar dat is toekomstmuziek.”

Vrije standplaatsen

“Er zijn genoeg vrije standplaatsen op alle markten van Paramaribo. De straatventers en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden. De afgelopen dagen hebben wij tientallen straatverkopers standplaatsen toegewezen op de Centrale Markt en die werden aanvaard. Maar wij hebben geen van allen teruggezien. Ze drijven hun handel het liefst op straat.”

Ontwikkeling wordt tegengewerkt

“Het streven is erop gericht om straatventers, die een slordig beeld vormen tegenover de Vreedzaam Markt en andere locaties, te accommoderen binnen de markten van Paramaribo.  De straatverkopers/hosselaars verzetten zich hiertegen. Er worden protestmanifestaties gehouden. De ontwikkeling van een beter- en modern marktwezen, waarnaar verlangd en gewerkt wordt, wordt door de straatverkopers niet met het verstand benaderd. Het stadsherstel wordt in de weg gestaan. Ontwikkeling wordt tegengewerkt.”

Vooruitkijkend

Marktmeester Gautam vooruitkijkend: “Wij kunnen niet blijven oplappen, half afwerken. De eerste stappen worden dan ook gezet om, in overleg en samenwerking met alle ministeries en instanties, te komen tot een gedegen herstel van de markten aan de Waterkant vooral”.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: