Weinig nieuws uit gesprekken minister Blok en Surinaamse regering

Gesprekken vooral in het teken van herstel relatie

De gesprekken die gevoerd zijn tussen de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, en president Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zijn goed verlopen, aldus de Communicatie Dienst Suriname donderdag.

Minister Blok was in het land om de festiviteiten rond de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid bij te wonen.

Minister Ramdin zei tijdens een persconferentie, dat de betrekkingen op dezelfde voet verder gaan. Drie maanden geleden is de relatie nieuw leven ingeblazen en wordt verder geïntensiveerd. Dit houdt in het voortzetten van afspraken die gemaakt zijn tijdens het onlangs gehouden hoog ambtelijk overleg. Deze afspraken zullen de komende weken op ministerieel niveau verder uitgewerkt worden. Nederland zal nagaan op welke wijze zij ondersteuning op een aantal trajecten zal verlenen. Dat zal volgens minister Ramdin bijdragen aan het voornemen van de regering om onder meer de economie te herstellen. Ook technische bijstand is noodzakelijk voor het beleid op lange termijn.

Minister Blok gaf aan, dat de beide landen een lange geschiedenis delen. In het kader van de samenwerking zijn op ambtelijk niveau reeds gesprekken gevoerd over zaken zoals economische samenwerking, landbouw, justitie en de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. De bewindsman gaf aan dat, gelet op de gepleegde inspanningen om de samenwerking steeds verder te verbeteren, er goede goede resultaten geboekt zullen worden.Op zijn Twitter-account laat Blok weten: ‘Een plezierige en goede ontmoeting gehad met de President Santokhi en minister Ramdin. Ik heb hen namens Nederland gefeliciteerd met de Surinaamse nationale dag. We spraken over de banden tussen onze landen en de samenwerking die wij de komende jaren zullen bestendigen.’

error: Kopiëren mag niet!