Verkoop vis gaat ook niet vlot

“Over de verkoop kan ik niet echt praten. Het is hoe het is, je hebt dagen waarop het gaat en dagen waarbij het niet gaat”, zegt een kleine ondernemer die vis verkoopt. “Tot zover is er al een week gepasseerd dat de verkoop niet zo vlot gaat. Maar door je te verplaatsen, gaat het iets beter, maar dat wordt zwaarder voor mij”, benadrukt de ondernemer. “Je kan niet de hele dag rijden in verschillende buurten of grote afstanden afleggen door bijvoorbeeld helemaal naar Para te rijden. De benzinekosten komen erbij en onderhoudskosten zoals koeling.” Op de markt zie ik ook dat het moeilijk gaat. Het kan voor sommigen aan de prijs liggen. Vaak wordt gesproken of onderhandeld met de consument totdat hij of zij op een prijs komen die zij wel kunnen betalen. Als er een vaste prijs wordt aangegeven bijvoorbeeld SRD 40 voor een hoop vis en je ziet een geïnteresseerde, drop je de prijs met SRD 5 of SRD 10 om die te kunnen houden.” Het grote probleem nu is het financieel gedeelte, vermoedt de ondernemer. Door verhoging van zoveel prijzen en vooral betalen van vaste lasten zitten de meeste mensen midden van de maand al zonder geld. “Wij voelen het ook. Het is straks weer eind van de maand en ook Kerst, dus we kijken wat de komende dagen voor ons zal brengen. Hopelijk toch een vlotte verkoop.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: