Nieuwe Raad van Commissarissen bij Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname

Bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) is dinsdag door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) geïnstalleerd, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname. De zittingsperiode van de vorige RvC, onder leiding van Jenny Johns-Christopher, was verstreken. De regering moest hierdoor een nieuwe RvC installeren. Er is, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname, ‘een enorme uitdaging weggelegd’ voor de nieuwe RvC met betrekking tot het structureel probleem van het medicamentenbeleid voor zowel de inkoop als de reorganisatie van het BGVS.

Volksgezondheid krijgt een onderdirectoraat Farmacie

De nieuwe RvC zal de minister ondersteunen bij het farmaceutisch beleid en in dat kader gaf de minister meteen aan, dat hij ter ondersteuning van het medicamentenbeleid, besloten heeft om een wijziging aan te brengen in de organisatiestructuur van het ministerie van Volksgezondheid, namelijk met de opzet van het onderdirectoraat Farmacie, waaronder de diverse instellingen en werkarmen van het ministerie met betrekking tot het farmaceutisch beleid zullen vallen. 

Dit onderdirectoraat moet een directe ondersteuning geven aan het BGVS, maar ook voorstellen doen voor het beleid omtrent medicamenten voorziening en gebruik, preventie en genezingsondersteuning.

De RvC bestaat uit Wilfred Balraadjsing als president-commissaris en de leden Marijke Mangal, Javier Jessurun, Hemwatie Ramadhin, Annisa A Beni, Freddy Palata en Ewald Gefferie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: