Lichaam verdronken 19-jarige visser te Nieuw-Amsterdam geborgen

Het Korps Politie Suriname bericht woensdag, dat het lichaam van de 19-jarige visser Ulrick France maandagochtend vroeg nabij de steiger aan de  Bakasroisieweg te Nieuw-Amsterdam is aangespoeld.  De politie van het bureau Nieuw Amsterdam had zondagavond de melding ontvangen, dat een visser te water was geraakt en vermoedelijk was verdronken.

Uit een ingesteld onderzoek is gebleken, dat France, die in een van de vissersboten verbleef, diep in het glaasje had gekeken. Op camerabeelden is duidelijk te zien, dat hij vanuit een boot op de kade wilde komen. Hij moet daarbij zijn uitgegleden en zijn hoofd tegen de boot en de kade hebben geslagen. Het vermoeden bestaat dat hij door de slag bewusteloos raakte en in het water terechtkwam.  

Een zoekactie die op touw was gezet, leverde niet het gewenste resultaat op. Een arts stelde de dood vast. Er zijn geen tekenen van misdrijf op het aangetroffen. Het lichaam is inmiddels afgestaan aan de nabestaanden

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: