Minister Walden bezoekt Bureau Intellectuele Eigendom

Minister Saskia Walden van Economische Zaken heeft maandag een werkbezoek gebracht aan het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE). Het BIE registreert handelsmerken en fabrieksmerken. Wanneer een producent een naam registreert van een product dat wordt gefabriceerd, mag niemand anders een product op de markt brengen onder dezelfde naam. Het vastleggen van merknamen en fabrieksnamen is een belangrijke stap in het proces van produceren, aldus het ministerie in een persbericht.

De bescherming van het Intellectuele Eigendom of Intellectual Property (IP) is belangrijk voor zowel de lokale ondernemer als voor de buitenlandse investeerder. Volgens de minister vervult het Bureau Intellectuele Eigendom een belangrijke rol in de groeifase van de economie van het land.

Minister Walden zei tijdens haar bezoek aan het BIE, dat de coördinatie tussen het ministerie van Economische Zaken en het Bureau moet worden geïntensiveerd. De minister stelde verder, dat daarom in verhoogd tempo zaken projectmatig dienen te worden aangepakt. Ze moedigde de medewerkers van het BIE aan hun kennisniveau te verhogen en zich optimaal in te zetten zodat het niveau kan worden bereikt, dat zowel de lokale ondernemer als de buitenlandse investeerder zich beschermd voelen en bereid zijn om te investeren in Suriname.

Behalve dat het Bureau Intellectuele Eigendom, handels – en fabrieksmerken registreert, verschaft het bureau ook juridische informatie inzake Intellectuele Eigendom. Het Bureau is verder verantwoordelijk voor de publicatie van regelgeving betreffende Industriële Eigendom en voor de implementatie van wettelijke regelingen en verdragen, met betrekking tot Intellectual Property.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: