Srefidensi launch voor song ‘Chutal Maiyaa Bappaa Hamaaraa’

Een song die op 25 november uitgebracht zal worden heet ‘Chutal Maiyaa Bappaa Hamaaraa’. Dagblad Suriname verneemt de volgende informatie van Amrish Bhaggan. Chutal Maiyaa Bappaa Hamaaraa is een lied speciaal geschreven en gecomponeerd door de Soeradj Mangre. Hij had gemeend om zijn compositie aan het volk van Suriname te presenteren in de periode rond de herdenking van de Hindoestaanse immigratie op 5 juni 2020. Vanwege de covid-19 pandemie werd de launch uitgesteld. De lyrics werd goed bevonden door Amiet Choenni.  ‘Nu zal het lied in verband met de 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid gelaunched worden door de groep “Londaa Ke Naach Rupaa” met de leden, Op de Harmonium Arun Bhaggan, Dholak. Prewesh Dondhai, Dhantaal Amrish Bhaggan, Tambourijn, Azera Walidin, Key-Bass Satish Edoo en Soeradj Mangre als voorzanger. Inhoudelijk handelt het lied over de oneerlijke wijze waarop hindoestanen naar Suriname zijn gekomen. Zij waren voorgehouden dat zij werden gebracht naar het land van Shri Ram. Hier aankomen bleek niets op waarheid te berusten. Het bleek dat zij hier onder erbarmelijke situaties moesten werken onder contract. Na afloop van het contract zijn mensen teruggegaan naar India. Een groot deel bleef achter en nu zijn het hun nazaten, die hier in dit prachtig land een eigen leven hebben opgebouwd. Even hard leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van dit land. Wij bekleden ook diverse functies en recent is een van onze zonen benoemd tot President’ aldus Amrish Bhaggan.

Namens Soeradj Mangre een woord van dank aan sponsoren en anderen die alles gedaan hebben om het geheel tot stand te brengen. In het bijzonder bedankt hij ook zijn collega’s, Chahida Chrichlow en Regina Ghisaidoobe. Soeradj Mangre wenst de gemeenschap veel luister plezier.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!