Inzendingen voor Oscars 2021

Inzendingen voor de prijs voor de beste internationale speelfilm bij de 2021 Academy Awards beginnen reeds binnen te komen en Screen houdt de lijst bij van elke film. De 93ste Academy Awards zal plaatsvinden op 25 april 2021. Oorspronkelijk zou het plaatsvinden op 28 februari, echter zijn zowel de ceremonie als de subsidiabiliteits periode met twee maanden uitgesteld vanwege de Covid-19 pandemie.

Ingezonden films moeten in hun respectievelijke landen zijn uitgebracht tussen 1 oktober 2019 en 31 december 2020. (Vorig jaar was het oktober-september.) De shortlist van 10 films zal op 9 februari 2021 worden onthuld. In een andere wijziging van de toelatingsregels kunnen films die eerder in de bioscoop waren uitgebracht, maar in eerste instantie beschikbaar zijn gemaakt via een commerciële SVoD-service, nu in aanmerking komen voor overweging. Volgens de standaardregels is een eerste theatrale release verplicht.

Dit is het tweede jaar dat de prijs wordt uitgereikt onder de naam ‘beste internationale speelfilm’, na een wijziging in april 2019 van ‘anderstalige film’. Een internationale speelfilm wordt gedefinieerd als een speelfilm die buiten de VS is geproduceerd met een overwegend niet-Engelse dialoog track, en het kan zowel geanimeerde als documentaire films bevatten.

Suriname gelist middels de film Wiren

Suriname doet als land voor het eerst mee aan de internationale Oscar-race. WIREN is een realistische drama-film gebaseerd op feiten. WIREN is een film die handelt over een doofgeboren Nickeriaanse jongen die vecht voor zijn eerlijke plek in de maatschappij. Deze film is een initiatief van SUDOBE (Surinaamse Doven Belangen) en wordt geproduceerd door IT GOES PRODUCTIONS en het SUDOBE.  Het verhaal is ontwikkeld door Ivan Tai-Apin en Sander Coumou. De regie staat  in handen van de kundige en dynamische Ivan Tai-Apin  en Director of Photography is  Sander Coumou.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: