Cover ‘Teri Mitti’ in verband met Srefidensi

De Surinaamse artiest Preethwie Paltantewari heeft op 23 november de cover van het nummer ‘Teri Mitti’ uitgebracht. Dagblad Suriname verneemt het volgende van Preethwie. De 25 jarige is al 10 jaren actief in de muziekscene. Het is zijn eerste project in verband met 45 jaar Srefidensi. De keus voor dit lied heeft gelegen aan de liefde voor Suriname. ‘Teri Mitti is een lied uit de film Kesari en het heeft mij altijd aangesproken. Het gaat om de strijd en offers die een individu kan brengen voor zijn of haar land. Mijn cover van Teri Mitti onderscheid zich doordat het een Surinaamse intro erbij heeft. De intro is een door mij geschreven tekst in het Sranan Tongo en ingesproken door mijn echtgenote’ aldus de zanger. De cover is met een videoclip uitgekomen. In de video-opnamen zijn er uitsluitend beelden uit Suriname gebruikt. Er is ook een ondertiteling in het Nederlands geplaatst zodat elke Surinamer het kan begrijpen en kan meeleven.  De clip is al te bekijken via YouTube channel van de artiest.

Carrière

Preethwie begon op zijn 15e als zanger in de semi classical groep Aashique. Hierna is hij overgestapt naar een familie bandje namelijk Baithak Xprezz. Na Baithak Xprezz was hij een tijdje als freelancer in muziekformatie South South West en als laatste verbonden aan Xtreme The Band, dit was ook voor een kort periode. Vanwege werkdrukte in zijn  kapperszaak genaamd  Essential Hair & Massagestudio besloot hij om geen deel meer uit te maken van een muziekformatie. Na een break besloot hij te starten met mijn eigen projecten.

Namens de artiest een speciale dank aan een ieder die hem heeft ondersteund, in het bijzonder het Surinaams leger, de afdeling Voorlichting van het ministerie van Defensie, Sikander Bechoe Events en alle sponsoren. Tenslotte aan alle Srananmangs een fijne Srefidensi. Geniet van de video Teri Mitti. Het is voor jullie allemaal, for those who served their country.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: