Werkgroep moet binnen een jaar met oplossingen komen

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft wederom een werkgroep ingesteld, die de verkeersproblematiek in Suriname in kaart moet brengen en vervolgens oplossingsmodellen moet aanbieden. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie was ook te gast tijdens de installatie van deze werkgroep, die plaatsvond op het hoofdkantoor van OW.

Het ministerie van Openbare Werken zal samen met het ministerie van Justitie en Politie de problemen op het wegennet van Suriname moeten analyseren. Na een rapportage te hebben opgemaakt zullen, prioriteiten worden gesteld over de knelpunten in het dagelijks verkeer. De leden: D. Lo Fo Sang (voorzitter), W. Baldew (lid), E. Esajas (lid), H. Wip (lid), G. Stirling (lid) en H. Sussenbach (lid) van de werkgroep zijn aangewezen voor een duur van 12 maanden. De OW-minister verwacht binnen afzienbare tijd een uitgebreid overzicht van de werkgroep om daarop in te spelen.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie vindt het een bijzonder initiatief dat een werkgroep is ingesteld om erop toe te zien dat de ordehandhaving in het verkeer wordt verbeterd. Zo haalde de bewindsman aan dat men er niet bij stilstaat hoeveel verkeersslachtoffers zich dagelijks aanmelden bij de Spoedeisende Hulp en hoeveel van hen het niet overleven. De Justitieminister zal harde maatregelen treffen, die binnen de wet- en regelgeving kunnen worden toegepast. De weggebruikers worden op het hart gedrukt zich strikt te houden aan de verkeersregels. Beide ministers doen een beroep op weggebruikers om zich fatsoenlijk op te stellen en rekening te houden met langzaam verkeer.

error: Kopiëren mag niet!