Minister Achaibersing: “Vrijwel zeker nota van wijziging voor eerste begroting van regering Santokhi-Brunswijk”

Minister van Financiën, Armand Achaibersing, heeft gisteren aangegeven dat er spoedig een nota van wijziging komt voor de begroting die ingediend is door de regering Santokhi-Brunswijk voor het jaar 2021. De behandeling begint naar verwachting in januari van het komend jaar. Minister Achaibersing gaf gisteren een update over de huidige financiële situatie. We zijn nu bezig met het uitbetalen van de verhoogde uitkeringen die vanaf 1 november zijn ingegaan. Met de voorzitter van de CLO, Ronald Hooghart, zijn er onlangs besprekingen geweest. “We bekijken de mogelijkheden voor loonaanpassing. Eén die draagbaar is voor de overheid en die verlichting kan brengen voor de ambtenaren.” Verder stelde de bewindsman dat het schuldenvraagstuk een lopend proces is. “We zijn continu in overleg. We proberen spoedig binnen het traject tot een overeenkomst te kunnen komen met de schuldeisers. Ook met het IMF zijn er continu onderhandelingen. We zijn on track. We hebben een begroting ingediend voor 2021, maar wat vaststaat is dat er nota van wijziging komt. We hebben ingezien dat het begrotingstekort onaanvaardbaar is.” Minister Achaibersing gaf verder ook aan dat er onderhandelingen zijn met de FED en de Nederlandse bank. Over een vermeende beschuldiging van ex-president Desi Bouterse over mogelijke witwaspraktijken stelde de Financiën-topman: “We zijn op een serieuze persconferentie. We weten van wie het komt, u moet mij serieuze vragen stellen”, zei de minister al lachend. 

error: Kopiëren mag niet!