Standhouders langs de straat stoppen verkoop vanwege het weer

Enkele standhouders langs de straat geven aan dat zij de verkoop moesten stoppen vanwege het weer. Shardha, een van de standhouders, gaf aan dat haar tent niet zo stevig is voor verkoop in de regen. “Als het regent, lekt het en word ik nat. Het is alweer niet de bedoeling om ziek te worden. De droge tijd kwam ons goed uit, alleen had je nog even last van de hitte. Maar ik heb liever de zon dan regen”, zegt Shardha. “De verkoop gaat al niet, dan denk ik niet dat ik me zelf nog ga forceren om in de regen te verkopen.”

Een burger die ook kleren langs de straat verkoopt, gaf aan dat zij vaak genoeg ook schade heeft geleden als het regent en dat ze nu helemaal geen kansen meer wil nemen om te verkopen terwijl het regent. “Mijn tent lijkt stevig, maar zodra het hard begint te regenen, vangt het water op. Door het zware gewicht zakt mijn tent in elkaar en vallen al mijn kleren vervolgens in het water”, aldus de burger. “Ik probeerde eerder toch snel op te ruimen als ik zag dat het zou regenen, maar het werd te veel. Die tent zakt uiteindelijk toch in elkaar. Met een lange stok probeerde ik het water wel door te laten stormen, maar uiteindelijk moet je toch je aandacht splitsen, opletten dat je kleren niet nat worden en dat je tent niet in elkaar valt. Als het even regent, blijf ik nog doorgaan met de verkoop, maar zodra ik zie dat de regen blijft hangen, dan ruim ik op en kijk uit naar de volgende dag om te verkopen”, benadrukt de burger.

Een andere standhouder gaf aan dat zijn tent gemaakt is van oude zinkplaten en dat het hevig lekt als het regent. Maar dat hij de moed niet op gaat geven om die dag niet te verkopen. “Ik blijf verkopen. Ik plaats een paar emmers waar nodig is en zit rustig te wachten. Ik heb alle beetjes nodig”, benadrukt de standhouder. “Ook al regent het nog zo hard, toch zie je mensen snel iets kopen dus ik bijt maar door.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: