Groentesoorten goedkoper op Centrale Markt

Groentesoorten zijn wel goedkoper op de Centrale Markt dan over straat. Een standhouder gaf tijdens een gesprek aan dat hij nog geen verschil ziet op de markt. Hij merkt op dat andere standhouders ook niet vaak naar de markt komen om te verkopen.  “Standhouders blijven weg of komen om de ene dag.  De prijzen van de groentesoorten zijn namelijk hetzelfde gebleven; misschien wel gedaald met een SRD, maar dat is om de consumenten tegemoet te komen en ook wat te verdienen. Maar uiteindelijk zie ik niet echt een aanloop. Er zijn nog steeds mensen die nog niet gewend zijn aan de toestand en die nog ervoor kiezen om naar de supermarkten, Ons Belang  of naar de standjes langs de straat te gaan.  Ik hoop dat de mensen er snel overheen gaan, want uiteindelijk moeten we volgens het nieuw normaal werken om verder te overleven. Voor mij maakt het niet zo veel uit als er aanloop is of niet. Ik kom om mijn spullen te verkopen. Als ik verkoop voor de dag, ben ik zeker blij maar als het een dag niet luk weet ik zeker ook wat het probleem zal zijn. Het gaat nu misschien niet alleen om de afstand, maar wat je portemonnee zegt. Je gaat uit eindelijk permitteren wat je kan. Als standhouders ga je niet in een consument zijn zak gaan en bepalen hoe hij of zij met zijn geld moet omgaan. De consument weet wat hij of zij voelt. Wij voelen het ook en omdat ik erover weet toon ik nu begrip ervoor. Je gaat dagen hebben waar je valt, maar zeker ook dagen waar je weer opstaat”. Een standhouders die langs de straat verkoopt, dichtbij Ondrobon in de vooravond, gaf aan dat de verkoop tegen die tijd wel gaat. “Doordat de mensen door de dag heen op het werk zijn, kunnen zij hun boodschappen niet doen. Maar nu hebben zij wel de gelegenheid”, benadrukt de standhouder. De prijzen zijn wel verschillend. Je koopt bijvoorbeeld die pompoen die je voor SRD 5 nog zou vinden op de markt voor SRD 10, maar het komt me goed uit. Ik weet dan morgenochtend dat ik weet wat in de pot gaat staan voor ik weer naar het werk ga”, zegt een burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: