Staat betaalt US$ 12.200 per maand aan CBvS-consultant

“Hoe kan een consultant meer verdienen dan de president?”

De parlementariër Sham Binda (VHP) maakte onlangs in het parlement bekend dat een consultant van de moederbank, de Centrale Bank van Suriname (CBvS), een honorarium geniet van US$ 12.200 per maand. Uit documentatie blijkt dat het om Dirk van Leeuwen gaat. Binda zegt aan Dagblad Suriname dat zulke hoge bedragen in bovendien valuta zeer funest zijn voor het budget van de staat. “Hoe kan een consultant meer verdienen dan de president? En hebben we geen deskundigen in eigen land om de job te kunnen doen?” Binda vindt het een kwalijke zaak dat zo een honorarium groen licht krijgt, terwijl de economische gesteldheid van Suriname zeer fragiel is.

Hij juicht het daarom toe dat president Chandrikapersad Santokhi eenieder, die torenhoge bedragen in vreemde valuta toucheert binnen de overheid, onder de loep zal nemen. Binda pleit ervoor dat er een stop wordt gezet achter de valutacontracten. “Waarom moet de één wel in SRD verdienen, maar de andere niet? Of we stappen over op dollarisatie of eenieder wordt in SRD betaald. Zo hoort dat; recht voor één, recht voor allen”, aldus Binda.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: