NAKS Iconenkalender 2021

De NAKS Iconenkalender voor het jaar 2021 staat gereed. Voorzitter Siegmien Staphorst informeerde Dagblad Suriname dat ondanks de huidige situatie en alles daaromheen men de  NAKS Iconenkalender 2021 al kan reserveren. Helaas zal de uitreiking van de Awards en de opening van de bijbehorende tentoonstelling slechts op beperkte schaal plaatsvinden. In de afgelopen drie jaren zijn 36 bijzondere Surinamers uit het heden en ook uit het verleden,  geportretteerd en middels een videoproductie en een tentoonstelling onder de aandacht gebracht van een breed publiek. De Iconenkalender is in korte tijd zo populair geworden dat de status van ‘collectors item’ is bereikt.

Twaalf nieuwe Iconen staan in de NAKS-kalender 2021; deze zijn:

1) Sisa Agi, populaire Aukaanse zangeres;

2) Mildred Caprino, historicus en docent;

3) Elfriede Cederboom, voorvechter tegen huiselijk geweld;

4) Trudi Guda, cultureel antropoloog en dichter;

5) Emma Mais, hogepriesteres van Maisa-liederen;

6) Letitia Vriesde, topatleet en sportpromotor;

7) Otmar Buyne, transcultureel psychiater en culinair ontwerper;

8) Johannes N. Helstone, componist en musicus;

9) Papa Koenders, onderwijzer en cultuur activist Sranantongo;

10) Edwin Schal, internationaal topvoetballer en sportcommentator

11) Dorus Vrede, dichter en verteller;

12) Carlho Wijdh, oprichter Godo Spaar- en kredietcoöperatie;

Middels de iconen kalender worden Surinamers geëerd die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van Suriname, allen vanuit een andere invalshoek. het is een belangrijk project voor de Surinaamse historie, het behoud van de Surinaamse Afro-Surinaamse cultuur en voor onze nationaliteit beleving.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: