Sewdien: ‘SRD 10 symbolisch betaald voor overname 90% aandelen Univeg bij FAI’

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zei dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat het niet waar is dat er gelden gereserveerd zijn om de 90% aandelen bij de Food and Agriculture Industries (FAI) over te nemen van het Belgische Fruit Farm Group BV (Univeg). Volgens de bewindsman is vorige week een symbolisch bedrag van SRD 10 betaald voor de overname van deze aandelen. Eerder bezat Suriname 10% van de aandelen. Echter, het bedrijf is overgenomen met een schuld van bijkans USD 16 miljoen. “Het ligt in de bedoeling om partners te interesseren voor investeringen, zodat de overheid zich langzamerhand en geleidelijk aan kan terugtrekken uit FAI.” Voor nu wordt er gewerkt aan de bemensing van de raad van commissarissen (rvc), welke volgens Sewdien zal moeten bestaan uit deskundigen. Op hun beurt zal de rvc dan een nieuwe directeur benoemen. Wat de salarissen van de arbeiders betreft, wordt dit elke maand door de overheid betaald.  Het managementteam van het bedrijf vertrok in januari uit het land met achterlating van het bedrijf, de arbeiders en de schulden. Sinds het vertrek heeft de regering de salarissen van de arbeiders betaald.

FR

error: Kopiëren mag niet!