Ronny Asabina noemt uitspraken Biza-minister minister onwaardig

“Een minister moet de samenleving geen buikgriep verzorgen”

BEP-voorzitter Ronny Asabina nam gisteren geen blad voor mond na het betoog van minister Bronto Somohardjo. “Een Engelse uitdrukking die men zou men zeggen: “shame on you”. We zouden de minister vragen om ons te ontvangen, zodat we op volwaardige en rationele manier konden praten over beleid”, zei Asabina. “We moeten elkaar kunnen vinden in het belang van land en volk. Een minister moet de samenleving, de burger, geen buikgriep verzorgen. De samenleving moet opgelucht adem kunnen halen. Ik kon uw betoog in grote mate niet plaatsen.” Parlementariër Asabina noemde het onsamenhangend en tegenstrijdig. “U bent reeds in de uitvoering. Ik vind het een minister onwaardig om te zeggen aan de mensen die zijn aangetrokken, dat ze geen prettige kerst zullen beleven”, aldus Asabina wiens microfoon uitviel voordat hij zijn interruptie kon afronden. Asabina om een reactie gevraagd, zegt aan Dagblad Suriname dat de minister getracht heeft om hem van repliek te dienen, maar dat zijn poging is mislukt. “Want uitgerekend de minister van Biza weet niet eens dat ik met voorkeurstemmen in Brokopondo ben gekozen. Want met een zogenaamde sneer probeerde hij op te werpen dat slechts 800 kiezers op mij hebben gestemd. Niet voor niemendal heb ik als reactie aangegeven “shame on you”, maar hem ook verzocht om mij zo spoedig mogelijk te ontvangen voor een volwassen en rationeel onderhoud om te praten over beleid en operationele plannen”, aldus Asabina.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: