Binda voorstander van voedselbonnen

“Zodat de mensen de vrije keus hebben om zelf in te kopen”

VHP-parlementariër Sham Binda is er voorstander van dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) overstapt van het verstrekken van voedselpakketten naar voedselbonnen. Tijdens de begrotingsbehandeling dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) merkte de politicus op dat het pakkettensysteem niet werkt, vooral als gekeken wordt naar de informatie die op social media door burgers worden verstrekt. Hij noemde enkele voorbeelden als het dubbel verstrekken van pakketten in bepaalde gebieden, gebieden die nimmer aangedaan zijn en het op onhygiënische manier wegsluizen van pakketten in grote vrachtwagens. “Wij hebben voorgesteld om over te stappen naar voedselbonnen, maar we hebben niets meer daarvan gehoord. In tegendeel zien we dat er meer bestellingen gepleegd zullen worden. Ik denk dat de voedselbonnen erg belangrijk zijn, zodat de mensen de vrije keus hebben om zelf in te kopen”, benadrukte Binda. Hij voegde eraan toe dat met de voedselbonnen ook de keuze voor het kiezen van een specifieke groothandelaar, geneutraliseerd wordt en hierdoor er geen sprake zal zijn van favoritisme. De VHP’er is een voorstander van een overzicht van hoe te werk gaat met de distributie van de pakketten en de keuze van de groothandelaren.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: