Groot deel tractoren uit Iran spoorloos

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft nergens op zijn ministerie documenten kunnen aantreffen over hoe en aan wie precies de 46 tractoren en onderdelen die Iran heeft geschonken aan Suriname, zijn gedistribueerd. Deze tractoren hebben al een hele poos op het terrein van LVV toentertijd gestaan. In De Nationale Assemblee (DNA) voerde Sewdien dinsdag aan dat hij een paar oud-ministers heeft gebeld en te horen kreeg dat de verdeling van deze tractoren toen plaatsvond via het kabinet van de president. “Ik heb zelf een paar kunnen achterhalen in Coronie en Saramacca, maar ooggetuigen en anderen, die er iets van zouden kunnen weten, gaven aan dat een paar ministeries ook wat gehad hebben daaruit en ook particulieren. Welke particulieren heb ik nog niet kunnen achterhalen. Maar ik heb een team erop ingezet en de eerste tractoren zijn al binnengehaald”, benadrukte de minister. Het was VHP-parlementariër Mahinder Jogi die eerder vragen heeft gesteld over deze tractoren. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: