Aannemer pompgemaal Wageningen de wacht aangezegd

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zei dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat de aannemer, die belast is met het onderhoud van de oude en installatie van de nieuwe pompen bij het pompgemaal te Wageningen, de wacht is aangezegd. De pompen zijn volgens Sewdien al bijkans 70 jaren oud. “Toen ik aantrad, heb ik daar een aannemer aangetroffen, met wie reeds 2 jaren geleden een contract getekend was om deze pompen te vervangen met pompen uit India, die speciaal daarvoor geïmporteerd waren. Ik trof een situatie aan waarbij de aannemer bezig was 1 pomp te vervangen en de tweede en derde pompen kunnen vanwege diverse technische redenen niet op volle capaciteit draaien. Ondertussen is de tweede pomp ook buiten bedrijf vanwege een versleten lager, welke momenteel aangepakt wordt. De aannemer is momenteel de wacht aangezegd. Hij moet stoppen met de werkzaamheden. We zijn gelijk ook een project opgestart om met hem te dealen hoe wij tenminste de samenwerking met hem kunnen opzeggen, terwijl aan de andere kant met de collega van Openbare Werken wij bezig zijn te kijken naar andere oplossingsmodellen”, benadrukte Sewdien. Volgens de bewindsman is gebleken dat het alleen vervangen van de pompen niet genoeg is, omdat er nog andere infrastructurele werken rondom het pompgemaal aangepakt dienen te worden. De sluisdeur bijvoorbeeld functioneert niet. De aannemer die belast was met de werkzaamheden is Risugragar NV. Via Dagblad Suriname hebben verschillende belanghebbenden maandenlang kritiek geleverd over de manier waarop deze aannemer het werk verrichtte.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: