Regering treedt op bij ongeoorloofde koersopdrijving

De regering houdt de situatie met betrekking tot de koers sterk in de gaten. Zij zal bij ongeoorloofde koersopdrijving niet schromen om de autoriteiten in te schakelen om op te treden. President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag bij beantwoording van vragen van Assembleeleden in de eerste ronde van de begrotingsbehandeling gezegd, dat onlangs is opgetreden tegen personen die zich schuldig maakten aan koersopdrijving. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Volgens Santokhi heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) conform de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren, het instrument van boete, waarvan zowel een preventieve als repressieve werking zal uitgaan.

Tevens heeft de CBvS bij voortgezette niet-naleving van de regels door een geldtransactiekantoor de bevoegdheid de vergunning op te schorten voor een door haar te bepalen tijdsduur van ten hoogste dertig dagen. Dat is reeds een aantal keren gebeurd. Bij volharding daarna, in de niet-naleving van de regels, is de bank bevoegd de vergunning in te trekken.

Indien het bij iemand in de samenleving bekend is dat iemand of een organisatie bewust bezig is met het opstuwen van de koers, is het, aldus de president, de plicht om dat door te geven aan autoriteiten. De politie en de Economische Controledienst zullen dan optreden.

error: Kopiëren mag niet!