OM vordert in strafzaak tegen Hoefdraad en Kromosoeto SRD 2 miljoen en Euro 1 miljoen terug

Een door het Openbaar Ministerie (OM) ingesteld gerechtelijk vooronderzoek door de rechter-commissaris tegen de verdachten Gillmore Hoefdraad, oud-minister van Financiën en nog steeds voortvluchtig en internationaal gezocht, en Ginmardo Kromosoeto, oud-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (in vervolg op het strafrechtelijk onderzoek tegen de verdachte Robert van Trikt, oud-governor van de Centrale Bank van Suriname, en anderen) heeft erin geresulteerd dat SRD 2 miljoen en Euro 1 miljoen zijn teruggevorderd en teruggestort ten behoeve van de Staat.

De gelden zijn door de verdachten uitbetaald aan derden, die daarop geen aanspraak maakten. ‘Voorts heeft het onderzoek ertoe geleid, dat een onroerend goed ter waarde van Euro 100.000 is teruggebracht in de boezem van de Staat, alsook een royement van een hypotheek heeft plaatsgevonden op een andere onroerend goed toebehorende aan de Staat’, zo meldt het OM dinsdag 17 november in een persbericht. ‘Na sluiting van het gerechtelijk vooronderzoek zullen de verdachten Hoefdraad en Kromosoeto ter terechtzitting worden gedagvaard.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: