Durorijder (33) bromfiets komt om het leven nadat bromfietser van achteren door pick-up is aangereden

De 32-jarige bromfietser Rony D. en zijn duorijder Jely Vantave, 33, zijn afgelopen zaterdagavond door een pick-up, bestuurd door de 37-jarige D.D., van achteren aangereden op de Commissaris Weytingweg. Vantave was vrijwel op slag dood, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag.

Uit het voorlopig politieonderzoek is gebleken, dat zowel de bromfietser met duorijder als de pick-up bestuurder kort voor de aanrijding over de Commissaris Weytingweg reden, uit de richting van de rotonde en reden richting de Leysweg. De bromfietser en zijn duorijder reden voor en werden op gegeven moment van achteren aangereden door de pick-up. 

Het lukte Rony D. om van zijn bromfiets te springen, terwijl de bromfiets en de duorijder terecht kwamen onder het voertuig. Jely Vantave was vrijwel op slag dood. Rony D. werd in een ambulance vervoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De arts stelde officieel de dood vast, waarna het lichaam van Vantave in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag is genomen. 

De bromfiets, die aanzienlijk is beschadigd, en de pick-up zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet door de politie van de verkeersunit Regio Midden met ondersteuning van de Forensische Opsporing.

error: Kopiëren mag niet!