Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname launcht ‘Futu Pasi’

Het bestuur van de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname (VVSS) organiseerde op zondag 15 november om 14.00 uur de launch van ‘Futu Pasi’. Op de derde zondag van november vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Open Monumentendag (OMD) plaats. De organisatie heeft als doel het verwerven, beheren en exploiteren van monumentale panden in Suriname, met het oog op  duurzame instandhouding voor toekomstige generaties.

De organisatie neemt in deze serie geïnteresseerden mee langs enkele bijzondere panden in de historische binnenstad van Paramaribo. Door de covid-19 impact kan de OMD dit jaar niet fysiek plaatsvinden en is gekozen voor de presentatie van een seriereeks via de Facebookpagina van Stadsherstel Suriname.

De serie heet Futu Pasi en voert de kijker langs diverse historische plekken in Paramaribo met zeer interessante achtergrondinformatie. Op de pagina staat een boeiend uitzendschema, waarbij de verschillende tot de verbeelding sprekende locaties worden behandeld.

RB

error: Kopiëren mag niet!