DA’91 wil transparantie sponsoring Srefidensiviering regering

In een reactie op uitlatingen in de media, waarbij wordt aangegeven dat namen van bedrijven die de Srefidensi sponsoren niet zullen worden prijsgegeven, reageert DA’91 afwijzend. Angelic Del Castilho, voorzitter van de partij, is van mening dat de namen juist nu bekendgemaakt moeten worden. “In het kader van transparantie, corruptiebestrijding en het beschermen van onze samenleving tegen het ‘witwassen’ van gelden door sponsoren via de overheid”, maakt ze duidelijk. 

“Wereldwijd gebeurt het dat bijzondere evenementen mede gesponsord worden door bedrijven. Maar het bonafide karakter daarvan blijkt uit de transparantie van de informatie. Er mag nimmer de indruk ontstaan dat burgers en bedrijven zich inkopen bij de regering.”

“Maak de sponsoren bekend”, roept Del Castilho op. “Er zou al SRD 600.000 zijn opgehaald en een bedrag van SRD 275.000 resteert nog.”

“Deze Srefidensi is een bijzondere, want we zijn 45 jaar onafhankelijk en dit zou dan het moment moeten zijn om alles wat niet goed is gedaan, te herstellen. En door transparant te werken, kunnen we ervoor zorgen dat we nu alles helemaal  goed doen.” Del Castilho benadrukt dat op die manier corruptie geen schijn van kans meer heeft. “Op die manier begint Suriname met een schone lei op haar 45ste verjaardag”, aldus Del Castilho.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: