Apache: Kwaskwasi is de beste offshore put voor Suriname

Oliegigant Apache Corporation blijft zeer enthousiast over de vooruitzichten voor de kust van ons land en de ontdekkingen die het tot nu toe heeft gedaan in Blok 58, waarbij het laatste vondst, “Kwaskwasi 1”, als de ‘best well’ werd bestempeld is die tot nu toe gevonden is.  Kwaskwasi 1, aangekondigd in juli van dit jaar, werd geboord tot een diepte van ongeveer 6.645 meter en werd met succes getest op de aanwezigheid van koolwaterstoffen. Apache -president en CEO, John Christmann, vertelde onlangs aan investeerders dat het bedrijf prioriteit geeft aan langetermijn rendementen boven groei, het genereren van vrije cashflow, het versterken van de balans door schuldvermindering en het bevorderen van grootschalige kansen in Suriname. “Tijdens het derde kwartaal voltooiden we onze derde succesvolle exploratietest in Blok 58, Kwaskwasi, wat onze beste put in het stroomgebied is tot dusver”, zei Christmann tijdens een bijeenkomst van het bedrijf. Dit meldt OilNow. Blok 58 ligt langs de grens tussen Suriname en Guyana. Dit suggereert dat het vergelijkbare reservoir kwaliteiten kan delen als de enorme voetafdruk van hulpbronnen die ExxonMobil in Guyana heeft blootgelegd.

2026

De Amerikaanse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener Morgan Stanley heeft gezegd dat de modellering van Blok 58 aantoont dat het potentieel 6,5 miljard vaten olie-equivalent bronnen bevat die kunnen worden ontwikkeld in zeven fasen, waarbij de eerste olie gericht is op 2026. Het komt overeen met meer dan 250 blokken in de Golf van Mexico”, zei Christmann, terwijl hij wees naar de volgende put, Bonboni, die de volgende locatie is in Blok 58. “We hebben gezegd dat er volgend jaar een voortzetting zal zijn. Natuurlijk willen we graag beginnen met taxeren”, voegde hij eraan toe. De taxatieprogramma’s voor Apache’s eerste twee diepwaterontdekkingen bij Blok 58, Maka Central-1 en Sapakara West-1, zijn al ingediend bij de Staatsolie Maatschappij Suriname NV. Apache werkt ook samen met haar partner Total aan het taxatieplan voor Kwaskwasi, die voor het einde van het jaar wordt ingediend.

error: Kopiëren mag niet!