Nieuw naambord ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken onthuld

Het hoofdkantoor van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) aan de Mr. Eduard Bruma straat heeft vrijdag een nieuw naambord gekregen. Het ministerie heeft nu ook een nieuw logo in verband met het vijftigjarig bestaan van het ministerie, in juli, en de toevoeging van de twee directoraten Werkgelegenheid en Jeugdzaken, zo bericht het ministerie.

De onthulling werd verricht door minister Rishma Kuldipsingh. In het kader van Divali op zaterdag heeft de bewindsvrouwe het personeel ook toegesproken.

Ze gaf aan, dat door middel van een gezonde samenwerking ondanks de verschillende culturen en geloofsovertuigingen van de personeelsleden het ministerie naar grote hoogtes gebracht wordt. 

Er werd een uiteenzetting van het logo gegeven door Farley Tamsiran, de ontwerper van het logo en ICT-deskundige op het ministerie. De ‘A’ waarin drie blokjes die de drie directoraten Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken symboliseren, staat voor Arbeid. Naast de ‘A’ staat een huisje, dat werkgelegenheid symboliseert. De letter ‘W’ wordt gevormd door de letters ‘A’ en ‘J’. De ‘J’ staat voor Jeugdzaken met daarin een kind verwerkt dat enthousiast springt. 

Ook de kleuren zijn bewust gekozen bij de verschillende letters. Rood voor Arbeid, geel voor Werkgelegenheid en groen voor Jeugdzaken. ‘Het logo is in de vorm van een vogel, omdat wij ook naar grotere hoogtes gaan als ministerie’, gaf Tamsiran aan.

Minister Kuldipsingh: ‘Ik weet dat wij verschillende geloofsovertuigingen hebben, maar wij zijn in een land met een multiculturele samenleving, wij vieren van alles en van deze kant uit wens ik een ieder een Subh Divali en moge het licht van moeder Lakshmi op ons schijnen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: