Minister van JusPol en UNFPA-vertegenwoordigster bespreken lopende projecten

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) en de vertegenwoordigster van het United Nations Population Fund ( UNFPA) in Suriname, Judith Brielle, hebben donderdag van gedachten gewisseld over lopende projecten tijdens een kennismakingsbezoek aan minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, zo meldt het ministerie van Justitie en Politie vrijdag.

De UNFPA-vertegenwoordigster in Suriname heeft een korte uiteenzetting gegeven aan minister Amoksi over lopende projecten van het UNFPA en JusPol. De UNFPA is een organisatie gericht op het verbeteren van de reproductieve gezondheid en de gezondheid van moeders wereldwijd. 

In 2021 loopt het plan van de afgelopen vijf jaar af en dan moet een verslag uitgebracht worden. Verder heeft Brielle gesproken over het aandachtsgebied tussen Promotion and Protection of Human Rights dat relevant is voor het Bureau voor Vrouwen- en Kinderbeleid (BVK). 

‘Het Bureau voor Vrouwen –en Kinderbeleid is betrokken bij de aanpak van huiselijk geweld en thans is het project ‘Gender based Violence interventions in respons to Covid-19’ in uitvoering.’ Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de UNDP (United Nations Development Programme), UNFPA, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Justitie en Politie. Er is nu een nationale ‘train de trainers’ training gaande en vanuit JusPol nemen drie medewerkers van het Bureau Slachtofferzorg, Justitie Nickerie en het Meldpunt Paramaribo-Zuid deel aan de training. 

Volgens het hoofd van BVK, Geeta Nanden-Harpal, is het de bedoeling dat deze personen andere doelgroepen zullen moeten trainen. De minister als ook de vertegenwoordigster hebben, gelet op een toename van het aantal moorden in de relationele sfeer, kunnen concluderen dat er nog veel werk aan de winkel is. Er zal een vervolg gesprek komen over hoe bepaalde zaken middels projecten aan te pakken.Informeel is ook gesproken over de accommodatie van slachtoffers, dat maar een deel verhelpt. De redenen hiervoor zijn, dat vrouwen vaak een groot gezin hebben, de groei van tienermoeders, verkrachting, intieme relatie met tieners die vermomd worden als traditie onder de inheemsen en tribale volken. Dat heeft als gevolg een spanningsveld tussen de algemene regels van de overheid, haalde de minister aan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: