Minister Emanuel pakt problemen ambtenaren Boven Tapanahoni aan

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft 7 november tijdens een werkbezoek aan Drietabbetje een vergadering belegd met de bestuursambtenaren en werknemers van Boven Tapanahoni. De minister en haar nieuwe directeur Maverick Boejoekoe hebben met een deel van het stafteam naar obstakels, waarmee hun werkarmen in het gebied te kampen hebben, geluisterd, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname vrijdag 13 november pas in een persbericht.

Minister Emanuel heeft de ambtenaren beloofd te zullen werken aan een duurzame en gezonde oplossing voor de problemen waarmee zij te kampen hebben. Een commissie die met de aanpak van deze problemen bezig is, is al begonnen met haar werkzaamheden. 

De ambtenaren van het gebied hebben de minister voorgehouden dat zij met de weinige middelen waarover zij beschikken moeten werken. Enkele van deze werknemers zijn voor de verkiezingen in dienst genomen en ontvangen nog steeds geen salaris. Een ander deel is een bevordering toegezegd, maar hebben de nodige documenten nooit ontvangen. 

De minister heeft verder de groep ambtenaren die in dienst zijn genomen en niet aan het werk verschijnen opgeroepen om zich aan te melden. De minister en directeur hebben deze personen die wel een salaris ontvangen in vergelijking met anderen die aan het eind van de maand geen geld tkrijgen en wel aan het werk verschijnen, verzocht om de taken waarvoor zij in dienst zijn genomen te verrichten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: