Vluchtende woninginbreker te Munder door agenten neergeschoten

Agenten van politiebureau Munder hebben in de nacht van maandag op dinsdag de 22-jarige vluchtende woninginbreker D.K. tijdens diens poging te vluchten neergeschoten. De man liep twee schotwonden bij de heup op. Zijn kompaan wist aan de politie te ontkomen. Dit meldt het Korps Politie Suriname vandaag, donderdag 12 november.

Door een raam open te forceren wisten de beide mannen de woning in te komen. Maar, een alerte buurtbewoner ontdekte de inbraak en schakelde de politie in. Bij het zien van de gealarmeerde agenten zag één van de inbrekers kans weg te komen, terwijl D.K. zich nog in de woning bevond. 

De agenten van Munder kregen assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo en omsingelden het huis. De verdachte werd hierbij gesommeerd zich over te geven, maar hij gaf geen gevolg hieraan. Om aan zijn aanhouding te ontkomen, trachtte de man op een bepaald moment via het dak weg te vluchten. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. De politie was hierop genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de vluchtende inbreker twee schotwonden ter hoogte van zijn heup opliep.

De gewonde verdachte werd in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en na afstemming met het Openbaar Ministerie onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis.

Aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan wordt gewerkt. De zaak zal voor verder onderzoek worden overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: