‘Twee vliegtuigen met leerkrachten naar binnenland vertrokken’

‘De regering heeft ruime aandacht voor de onderwijssituatie in het binnenland. Mede door de Covid-19 situatie is het onderwijsproces eerder niet goed op gang gekomen, maar er zijn belangrijke stappen gezet. Gisteren zijn twee vliegtuigen met leerkrachten vertrokken naar gebieden in het binnenland.’ Dit zei minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur donderdagochtend in De Nationale Assemblee.

Benodigd materiaal is ook naar het binnenland getransporteerd. Bijna 80% van de scholen is weer open. 

De bewindsvrouwe liet het parlement weten, dat er wel een probleem is met de beschikbaarheid van contant geld. Ze wees erop, dat bewoners in het binnenland geen banken of pinautomaten ter beschikking hebben om over geld te beschikken. Dit heeft ook zijn weerslag op het transport. Dit gaat volgens haar misschien betekenen, dat er weer een staking komt van het schoolvervoer. De regering is druk bezig een oplossing daarvoor te zoeken.

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf de garantie, dat het onderwijsproces in het binnenland ruime aandacht geniet van de regering. De bedoeling is dat landelijk alle scholen normaal zullen functioneren.

Schooltijden weer terug naar gebruikelijke tijden

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte verder vandaag bekend, dat met ingang van maandag 16 november de gebruikelijke schooltijden weer gelden. 

De basisscholen leerjaren 1, 2, 3 en 4 van 08.00 uur tot 12.00 uur.

De basisscholen leerjaren 5, 6, 7 en 8 van 08.00 uur tot 13.00 uur.

De VOJ-scholen van 07.30 uur tot 13.00 uur en de VOS-scholen van 07.00 uur tot 13.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!