‘Directeur IOL krijgt hoger salaris dan normaal: SRD 17.584’

De huidige directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL)  ontvangt maandelijks meer dan dubbel het salaris dat hij normaal zou moeten ontvangen voor deze functie. Deze onthulling deed VHP-parlementariër Reshma Mangre dinsdag tijdens de technische behandeling van de begrotingen over 2020 in De Nationale Assemblee (DNA). Robert Peneux is de huidige directeur van het IOL. Mangre, ook voorzitter van de onderwijsbonden BvL en ALS, voerde aan dat zij de informatie heeft dat de huidige directeur van het IOL op basis van 40 mob-uren wordt uitbetaald. “Indien de informatie klopt, waarom wordt de huidige directeur van het IOL niet betaald op basis van zijn bevoegdheidsgraad en komt hij niet voor in de schaal van de directeuren? Als ik kijk naar de schaal van directeuren in het onderwijs, dan is het minimumsalaris SRD 6.957 en maximaal is dat SRD 9.044. Als de informatie klopt dat hij betaald wordt op basis van 40 mob-uren en één mob-uur kost SRD 439,60 dan heeft de huidige directeur van het IOL een salaris van SRD 17.584. Is dat comptabel te verantwoorden?”, vroeg Mangre aan onderwijsminister Marie Levens. Samen met de IOL-directeur beweert zij dat er ook nog andere functionarissen op het ministerie zijn die ook dit bedrag toucheren.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: