Antoon Karg: ‘Transitiewet nu!’


Volgens jurist Antoon Karg moet de transitiewet, die door huidige president Chandrikapersad Santokhi beloofd is, zo spoedig mogelijk ingediend en aangenomen worden. Karg stelt: “Een transitiewet, die misbruik en leegroof tijdens de periode tussen verkiezingen en het aantreden van een nieuwe regering moet voorkomen, is beloofd. Met iedere dag dat 2025 dichterbij komt, neemt de kans af dat regering Santokhi-Brunswijk zich zal inzetten voor een wet, die hun eigen periode en hoeveelheid van invloed zal beperken wanneer het hun beurt is om over te dragen.” Volgens Karg moet direct na de begrotingsbehandelingen, een dergelijke wet bovenaan de agenda komen, anders dreigt een herhaling van het exact misbruik, waar zowel coalitie als oppositie elkaar van beschuldigen.

Verder stelt Karg, die lid is van de buiten parlementaire partij PRO, dat 100 dagen al gepasseerd zijn. “Niet een van de minstens 500 grondmutaties van juli 2020 zijn teruggedraaid of ingetrokken, geen Waka Passi, geen Cultuurtuin en omgeving. Ten tweede, geen roerende zaak van de overheid is teruggehaald bij de personen, die overheidsgebouwen leeg gedragen hebben. Geen cent van de belastingbetaler is teruggevorderd. Geen huurovereenkomst voor een auto is beëindigd. Geen enkele auto van een minister, die er 10% voor betaald heeft, is bij hun verwijderd door de regering. Alleen Parmessar heeft onder druk van het volk zelf ingeleverd. Zogenaamde NDP-financiers leveren nog steeds aan de Staat, bepalen beleid, adviseren de regering en hebben inspraak bij benoemingen en gunningen”, aldus Karg op social media. Dit lijstje is geen nieuwe kritiek, maar een waarschuwing van wat ons wederom te wachten kan staan, als de transitiewet niet actief en urgent opgepakt, ingediend, aangenomen en gepubliceerd wordt, aldus de jurist. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: