Salaris Hoefdraad stopgezet

Het salaris van de voortvluchtige ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is stopgezet. Dit bevestigde minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken woensdag kort voor de aanvang van de rvm-vergadering tegenover journalisten. De opdracht is enkele weken terug gegeven. “Hij is een verdachte nu. Op instructie van de president heb ik dat verzoek gedaan om het salaris stop te zetten”, benadrukte de bewindsman. Als ex-minister heeft Hoefdraad zes maanden lang nog recht op het volledig salaris en alle privileges van een minister. Ministers vallen administratief volgens Somohardjo onder het directoraat Algemene Zaken van Biza. Tijdens de technische behandeling van de begroting over 2020 afgelopen maandag in De Nationale Assemblee (DNA) vroeg coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien nog of het salaris van Hoefdraad door wordt betaald. Hoefdraad wordt gezocht in de megafraude-zaak bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en is eerder ook in staat van beschuldiging gesteld. Echter de ex-bewindsman is al maanden voortvluchtig.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: