SRD 300 Srefidensi- en Kerstbonus

De regering zal een bedrag van SRD 300 als bonus uitbetalen aan personen in overheidsdienst in verband met 45 jaar Srefidensi. Dit zei minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning woensdag kort voor de aanvang van de rvm-vergadering tegenover journalisten. De kerstbonus zal volgens de bewindsman zeer waarschijnlijk ook rond dit bedrag liggen. Het moet echter nog duidelijk worden hoe de mensen in de private sector dit bedrag zullen ontvangen. Achaibersing typeert dit bedrag als een tegemoetkoming aan de mensen die het moeilijk hebben. Omdat de USD 26 miljoen rente van Oppenheimer niet is betaald, is er geld vrij gekomen voor het volk. In De Nationale Assemblee (DNA) is er echter fors kritiek geleverd op deze benadering van de regering. “We doen dit niet omdat we onze schuld niet betaald hebben. Dit doen we omdat onze mensen het nodig hebben. Schulden moet je betalen en als je het niet kan betalen, moet dan daarover praten”, stelt Achaibersing. Naar zijn inziens kan de economie dit wel dragen. Het gaat om een eenmalige uitkering.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: